Ontspannen spreken

Ontspannen spreken

Op je gemak in iedere groep je verhaal doen -  Relational Presence 

 

Het lijkt een modewoord; presence. En hetzelfde geldt voor verbinding. We zijn toch aanwezig als we met elkaar in gesprek zijn en naar elkaar luisteren? Dat is zeker waar!

 

In deze workshop daag ik je graag uit om kritisch je eigen aanwezigheid in relatie tot de ander te onderzoeken. Want hoe luister je eigenlijk? En wat gebeurt er bij jezelf als je naar de ander luistert? Kan je de informatie verwerken of relateer je dat wat je hoort heel gemakkelijk aan je eigen ervaringen? Wat doet dat met een gesprek? Bereik je wat je wilt? En hoe ervaar je je aanwezigheid als je zelf aan het woord bent? Ervaar je dat er naar jou geluisterd wordt?

 

Wil je autenthiek en op je gemak je verhaal kunnen doen in iedere groep en voor elk publiek? Dan reikt de workshop 'Op je gemak voor de groep' jou daarvoor de inzichten en de ervaringen aan die er werkelijk toe doen. Of je nu wilt pitchen, een voorstel moet presenteren of voor de klas staat. Of slecht nieuws moet brengen..... De ervaringen die je opdoet, kun je inzetten in iedere context waarin communicatie met groepen en individuen centraal staat. Na het volgen van de workshop, merk je dat je je verhaal kunt doen op een passende wijze die voor jou én de ander autenthiek aanvoelt. Zelfs als je nauwelijks voorbereid bent! 

 

Dit jaar verzorg ik diverse workshops 'op je gemak voor de groep'. 

Deze workshops zijn gebaseerd op Relational Presence / Speaking Circles.

 

 

Voor open inschrijving:

- zie de agenda

 

persoonlijke effectiviteit - trainingen op maat

 

Je verhaal met zelfvertrouwen neerzetten, geloof in jezelf hebben en dat uitstralen naar anderen. Je bewust worden van de impact van jouw persoonlijke stijl van communiceren in relatie tot de ander. Dat is de insteek van de trainingen die Reflexie voor je kan verzorgen. De trainingen worden op maat gemaakt en zijn gebaseerd op NLP in combinatie met TA en Relational Presence en Speaking Circles. 

  

Waar kan ik jou mee helpen? Neem vrijblijvend contact op!